Languages

SDG Forum 2022

Deel dit met

VAN IEDEREEN. VOOR IEDEREEN. DOOR IEDEREEN

De vijfde editie van het SDG-Forum vond plaats op dinsdag 4 oktober 2022 in Flagey. 

Het was een dag met inspirerende sprekers zoals Guillame LaFortune (Vice-President, SDSN Paris), debat, interactieve sessies en informatiestands.

De rode draad bij dit alles blijft ‘SDG’s: van iedereen, voor iedereen en door iedereen’.

Van iedereen

Op 25 september 2015 ondertekenden alle 193 VN-lidstaten, in naam van hun bevolking, een nieuwe agenda met horizon 2030. Deze bevat zeventien doelstellingen - de Sustainable Development Goals of SDG's - om onze wereld weer op het pad van duurzame ontwikkeling te brengen.

Voor iedereen

De SDG's willen de belangrijkste, globale uitdagingen op economisch, sociaal én ecologisch vlak aanpakken. Ze benadrukken daarbij zeer sterk het principe dat niemand achterblijft. Als de doelstellingen niet gerealiseerd worden, gaat dat ten koste van de planeet, van onszelf en vooral van de generaties na ons.

Door iedereen

De SDG's zijn vooral een wij-verhaal. Elk individu, elk bedrijf, elke organisatie, elke overheid op welk niveau dan ook, heeft iets bij te dragen en doet dit liefst samen. De SDG's breken met het hokjesdenken en leiden idealiter tot onverwachte partnerships om gemeenschappelijke bekommernissen uit de wereld te helpen.

 

HET PROGRAMMA

Deze vijfde editie inspireerde het publiek met:

  • een keynote van Guillaume LaFortune (SDSN Paris)
  • een balans van SDG-implementatie in Belgische bedrijven
  • een paneldebat over hoe België het halverwege Agenda 2030 doet.
  • 30 workshops over verschillende thema's zoals SDG's en de Voluntary National Review (VNR), SDG's en Financiën, SDG's en lokale overheid, SDG en beleidsrichtlijnen, enz.
  • Netwerkmomenten waar SDG-professionals ideeën uitwisselen

 

OVERZICHT 2022