Languages

Session d’information le 30/11 sur les produits de soin : « Comment produire et consommer de façon responsable ? »

Event

Share this on

Starting
30 November 2017 09:30
Ending
30 November 2017 14:00
Korte omschrijving

Verzorgingsproducten, we gebruiken ze elke dag, voor hygiëne en verzorging. En toch… hoe kan je er echt van genieten als je weet dat ze geen respect tonen voor de natuur of voor je lichaam? Met andere woorden, wat weten we echt over de effecten van onze gezondheidsproducten, zowel op onze gezondheid als op het leefmilieu? Daarom organiseert onze FOD een infosessie over dit complexe onderwerp: afspraak op donderdag 30 november, van 9 tot 14 u.

Omschrijving

Dagelijks gebruiken we in België gemiddeld 18 gram verzorgingsproducten per persoon. Cosmetica beslaat dus een belangrijke plaats in ons dagelijks leven. De productiemethoden en de samenstelling van deze producten kunnen aanzienlijk verschillen: ze kunnen huisgemaakt zijn of door multinationals, met zowel kunstmatige als geheel natuurlijke ingrediënten. De chemische stoffen die gebruikt worden tijdens de productie kunnen in het leefmilieu terechtkomen.
Producten die gemaakt zijn van plantaardige of dierlijke hulpbronnen kunnen bijdragen aan het verlies van biodiversiteit. Kan de consument de vele certificaten en labels op de markt vertrouwen? Hoe kan hij de goede keuze maken?

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu organiseert op donderdag 30 november, van 9u tot 13u, een informatiesessie over dit complexe onderwerp. Deze sessie biedt een unieke gelegenheid om te praten met marktspelers, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en de overheid. We kunnen hier bovendien de verschillende factoren bespreken die de markt van de cosmetica en de gezondheidsproducten beïnvloeden. Door actoren uit verschillende achtergronden samen te brengen, zullen we een algemeen beeld krijgen van de producten die deel uitmaken van ons dagelijks leven, en de impact die ze hebben op de gezondheid en het leefmilieu.

Dit evenement vindt plaats in het Pacheco Center te Brussel van 9u tot 14u.

Meer info vind je op onze website: https://www.health.belgium.be

Naam van de organisator
SPF Santé Publique, Sécurité de la Chaïne alimentaire et Environnement
Categorie organisator
Overheidsdienst
Contactpersoon (openbaar)
Marielle Smeets
Plaats
Salle Pacheco
Boulevard Pacheco, 13
Bruxelles 1000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
No

Location Map