Languages

Technopolis

Deel dit met

Technopolis wil iederéén fascineren met wetenschap en technologie. Dat doen we niet alleen in ons bekende doe-centrum, maar ook via allerlei activiteiten op onverwachte plekken en – zeker de jongste jaren – online.

Technopolis gelooft dat wetenschappelijke en technologische oplossingen onmisbaar zijn voor een duurzame toekomst. Dat tonen we dan ook met plezier in onze nieuwe digitale zone, die in 2021 opent. Hierin zal als thema de duurzaamheid van oceanen centraal staan. Aan de hand van deze immersieve beleving doelen we onze bezoekers te informeren over de huidige klimaat- en energiecrisis, de diensten die de zee als ecosysteem vervult, en de duurzame technologieën die ingezet kunnen worden op zee. Bovendien koppelen we hier verschillende activiteiten aan i.s.m. partners om de bijbehorende Sustainable Development Goals in de kijker te zetten. Zo willen we iedereen stimuleren om zélf actie te ondernemen voor een betere wereld. Hou je dus maar klaar voor een uitdagende workshop, een toffe talk, online challenges en interessante blogs vol weetjes!

Tenslotte willen we niet alleen het grote publiek aan te zetten tot actie, maar ook onze organisatie zelf. Daarom heeft Technopolis een interne stuurgroep opgericht, die de implementatie van de SDG’s in haar dagelijkse werking zal opnemen.