Languages

Waterstofregio 2.0: kansen voor West-Vlaanderen

Event

Share this on

Starting
14 December 2016 09:30
Ending
14 December 2016 12:30
Korte omschrijving

Waterstof wordt binnen Europa beschouwd als een belangrijke optie voor een fossielvrije duurzame economie. POM West-Vlaanderen is partner in het goedgekeurde Interreg-project Waterstofregio 2.0. Op woensdag 14 december 2016 lichten POM West-Vlaanderen en WaterstofNet dit innovatief project in West-Vlaanderen toe.

Omschrijving

Waterstof wordt binnen Europa beschouwd als een belangrijke optie voor een fossielvrije duurzame economie. In zero-emissie transporttoepassingen zijn de eerste personenwagens op de markt te koop en in de regio Vlaanderen-Nederland zijn al bussen, heftrucks en een vuilniswagen op waterstof gedemonstreerd. Ook in de maritieme sector wordt waterstof als optie voor verduurzaming vernoemd.

POM West-Vlaanderen is partner in het goedgekeurde Interreg-project Waterstofregio 2.0, waarin onder andere een vloot van 75 heftrucks op waterstof wordt gedemonstreerd en een vrachtwagen (40 ton) op waterstof zal worden ontwikkeld en gedemonstreerd. Op woensdag 14 december 2016 lichten POM West-Vlaanderen en WaterstofNet dit innovatief project in West-Vlaanderen toe. U krijgt er zicht op de opportuniteiten voor (West-)Vlaamse bedrijven binnen de waardeketen van Waterstof. We zoomen in op concrete zero-emissie transporttoepassingen voor goederen & personen.

Naam van de organisator
POM West-Vlaanderen
Categorie organisator
Overheidsdienst
Contactpersoon (openbaar)
Brecht Vanhecke
Plaats
Kortrijk XPO
Doorniksesteenweg 216
Kortrijk 8500
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map