Languages

United Nations Day Flanders

Event

Deel dit met

Starting
21 October 2019 14:00
Ending
21 October 2019 20:00
Korte omschrijving

CIFAL Flanders | UNITAR en de Vereniging voor de Verenigde Naties (VVN) nodigen je uit op de United Nations Day Flanders om de 74ste verjaardag van de VN en de start van de Week van de VN te vieren. Guillaume Lafortune (Manager SDG Index, UNSDSN) zal als een van de keynote sprekers het allereerste SDG rapport voor Europese steden presenteren.

Omschrijving

CIFAL Flanders | UNITAR en de Vereniging voor de Verenigde Naties (VVN) nodigen je uit op de United Nations Day Flanders om de 74ste verjaardag van de VN en de start van de Week van de VN te vieren. Deze dag vindt plaats op maandag 21 oktober 2019, van 14 tot 20 uur, in het Vlaams Parlement, hartje Brussel.

Op het programma staat onder meer:
Een High-Level Colloquium met
o Guillaume Lafortune, (Manager SDG Index, UN Sustainable Development Solutions Network en schrijver van het Sustainable Development Report)
o Een expertenpanel dat reflecteert over de uitdagingen van de VN voor de komende jaren en de rol van België in de VN Veiligheidsraad
o Een muzikaal intermezzo

7 workshops over o.a. de implementatie van de SDG’s in Vlaanderen, Business & Human Rights, Educatie voor Duurzame Ontwikkeling, 100 jaar ILO, Peace Building…

Een Marketplace met info- en promotiestands van VN-agentschappen en andere gerelateerde organisaties.

De dag wordt afgesloten met een netwerkreceptie.

Naam van de organisator
CIFAL Flanders en de Vereniging voor de Verenigde Naties (VVN)
Categorie organisator
Partnerschap
Contactpersoon (openbaar)
Mathilde Van Caeckenbergh
Plaats
Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86
Brussel 1000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map