Languages

SDGs@school

Project

Deel dit met

Starting
12 March 2021 12:45
Ending
31 December 2024 12:45
Korte omschrijving

‘SDGs@school’ is een website die werd ontwikkeld door MOS samen met partners. De site vertaalt de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) naar de Vlaamse schoolcontext en bevat verschillende tools om met de hele school aan de slag te gaan met de SDGs. MOS wil op die manier inspireren en helpen om de SDGs te integreren in schoolacties, lessen én in het beleid van de school. Want werken aan de SDGs dat doe je samen!

Omschrijving

Om de SDGs te bereiken voor 2030 moet iedereen meewerken, ook scholen! Werken aan SDGs op school gaat niet enkel over “wat” (welke inhouden), maar ook (en vooral) over “hoe”. Met SDGs@school beschikken scholen over verschillende tools om de SDGs te integreren in een duurzame schoolwerking:

Het SDG-kompas is bedoeld als een werkinstrument. Het wijst de weg om de schoolwerking en het curriculum op te hangen aan de SDGs met een ruime blik op de wereld en de omgeving. De SDG-ideeënbox biedt inspiratie om met de SDGs aan de slag te gaan, de SDG-woordenwolk bevordert systeemdenken aan de hand van de SDGs en met de SDG-impactroos kom je te weten welke impact jouw schoolactie heeft en hoe je de actie sterker kan maken.

Naam van de organisator
MOS (wwww.mosvlaanderen.be)
Categorie organisator
Overheidsdienst
Contactpersoon (openbaar)
Veronique De Grave
Plaats
DEPARTEMENT OMGEVING Afdeling Partnerschappen met Besturen en Maatschappij (PBM)
Koning Albert II-laan 20 bus 8
Brussel 1000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map