Languages

SDG UITDAGING GENT - OOSTENDE: IEDEREEN OP DE FIETS

Engagement

Share this on

Starting
18 April 2017 11:15
Ending
31 August 2017 23:45
Korte omschrijving

Een goede gezondheid en welzijn voor alle leeftijden, dat is waar de derde Sustainable Development Goal om draait. Daarom worden alle inwoners van Gent en Oostende uitgenodigd om iemand te leren fietsen, van uw (klein)kind tot uw buurvrouw/man.

De stad waar men het meest mensen leert fietsen en deze ook registreert via de website https://ookmijn.stad.gent/sdguitdagingen en zo na de zomervakantie als winnaar over de eindmeet fietst mag zich de grootste fietsstad noemen!

Omschrijving

De vierde SDG-uitdaging is ‘Iedereen op de fiets’ en richt zich naar groot en klein. Alle inwoners worden uitgenodigd om iemand te leren fietsen, van uw (klein)kind tot uw buurvrouw/man, om zo Gent te helpen aan de titel van grootste fietsstad.
Welke stad na de zomervakantie als winnaar over de eindmeet fietst, zal bepaald worden door het aantal Gentenaars en Oostendenaren die leerden fietsen en die zich registreerden via de website.
De stad die het meeste mensen leert fietsen, mag zich na de zomervakantie de grootste fietsstad noemen!

Op zoek naar een waardige tegenstander voor de SDG-uitdaging 'Iedereen op de fiets' liet het Gentse stadsbestuur haar oog vallen op Oostende. Als Europese Sportstad 2017 heeft Oostende, net als Gent, een uitgebreid fietsbeleid. Zo ondertekenden beide steden het Charter voor een Sterk Fietsbeleid van Fietsberaad Vlaanderen, organiseren de Sportdiensten van beide steden fietslessen en wordt fietsen aangemoedigd via het uitlenen van fietsen.
Door alle Oostendenaren en Gentenaars uit te nodigen iemand te leren fietsen, zet de SDG-uitdaging 'Iedereen op de fiets' het belang van de derde SDG 'Goede gezondheid en welzijn voor alle leeftijden' extra in de verf.
Op dinsdag 18 april 2017 organiseren de Sportdienst van Gent en van Oostende bovendien een eerste fietscursus voor mensen die nog niet kunnen of durven fietsen.

Help Gent aan de titel van grootste fietsstad. Leer iemand fietsen, registreer dit en krijg een gratis fietshesje met fietskaart dat u kan ophalen bij het Huis van de Sport of de Stadswinkel.

http://www.sdguitdagingen.be

Naam van de organisator
Stad Gent en Stad Oostende
Categorie organisator
Stad, gemeente of provincie
Contactpersoon (openbaar)
Anja Van den Durpel
Plaats
Stad Gent en Stad Oostende, https://ookmijn.stad.gent/sdguitdagingen Gent 9000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map