Languages

Responsible Consumption Fair

Project

Deel dit met

Starting
25 April 2019 11:00
Ending
25 April 2019 15:00
Korte omschrijving

Een duurzaamheidsevenement met tips&tricks om mensen te leren hoe ze beter met plastiek en verspilling kunnen omgaan.

Omschrijving

Op 25 april zullen 4 studenten van de Artevelde hogeschool de Sustainablility Fair organiseren die voor alle studenten toegankelijk wordt gemaakt. Het evenement staat in teken van het SDG onderwerp nummer 12, verantwoorde consumptie en productie.

Tijdens het evenement zullen we ons focussen op hoe we onze verspilling en het gebruik van plastiek kunnen verminderen. We zullen de studenten aantonen hoe zij makkelijk groenten kunnen hergebruiken door ze een nieuwe levenscyclus te geven. Ook zullen we de bezoekers bewust maken van de huidige plastiek consumptie en hoe zij hun steentje kunnen bijdragen om die te verminderen.

Om het evenement nog wat interessanter te maken, zullen we een kleine quiz organiseren over wat de studenten hebben bijgeleerd over onze tips. Er worden ook kleine prijzen voorzien voor de winnaars van de quiz!

Om er zeker van te zijn dat iedereen zonder honger van het evenement kan genieten, voorzien we vers broodpudding gemaakt van onverkocht brood. Op die manier dragen we ook weer een steentje bij om verspilling te verminderen.

Naam van de organisator
Students of IBM
Categorie organisator
Andere
Contactpersoon (openbaar)
Ieva Roze
Plaats
Winter garden-Campus Kantienberg
Voetweg 66
Ghent 9000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map