Languages

Postgraduaat 'Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen'

Commercieel

Deel dit met

Starting
28 September 2021 13:30
Ending
28 June 2022 21:30
Korte omschrijving

De opleiding in binnen- en buitenland over mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen. VIBE en het Postuniversitair Centrum (KU Leuven) starten op 28 september terug met deze baanbrekende postgraduaatopleiding.

Omschrijving

De opleiding in binnen- en buitenland over mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen. VIBE en het Postuniversitair Centrum (KU Leuven) starten op 28 september terug met deze baanbrekende postgraduaatopleiding. Dé referentie in België voor wie meer wil weten over gezond en milieuvriendelijk bouwen en wonen. Deze academische cursus biedt je een integrale visie op het bouw- en woonproces. De brede omkadering, de aandacht voor het ontwerp, de ontwerpdetails en de meet- en beheerssystemen maken deze postgraduaatopleiding een must voor zij die de transitie aanzwengelen. Dit postgraduaat is allesomvattend en op-en-top vernieuwend.

Deze opleiding is opgebouwd uit vier modules. Na een brede kijk op duurzaamheid en duurzame ontwikkeling in de eerste module maak je in de tweede module de vertaalslag naar stedenbouw. Tijdens de derde module behandel je alle aspecten van een mens- en milieuvriendelijk gebouw. Tot slot komt alles in de vierde module samen via integratieoefeningen, werfbezoeken en een debat.

Krachtlijnen van de opleiding
• Actueel, onderzoeksgedreven en maatschappijgericht
• Kruisbestuiving tussen theorie en praktijk, met een sterke betrokkenheid van het werkveld
• Interdisciplinaire samenwerking en synthese
• Kleine groepen voor maximale begeleiding van docenten
• Stimulerende leeromgevingen met gebruik van educatieve technologie en een gevarieerd interactief aanbod van werkvormen
• Innovatief transitienetwerk

Praktische informatie
Data en locatie
Van 28 september 2021 tot 21 juni 2022.
De lessen vinden wekelijks op dinsdag plaats en gaan door op KU Leuven Technologiecampus Gent (Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent).
Voor de theoretische lessen voorzien we een livestream.

Inschrijven
Schrijf online in vóór 21/09/2021.
De deelnameprijs is 3360 euro.

Meer informatie over het postgraduaat ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’ vind je op de website van Postuniversitair Centrum: https://puc.kuleuven.be/nl/opleiding/postgraduaat_mens_en_milieuvriendel....

Naam van de organisator
VIBE
Categorie organisator
NGO
Contactpersoon (openbaar)
Laurens Marysse
Plaats
Technologiecampus Gent
Gebroeders De Smetstraat 1
Gent 9000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map