Languages

Logo VIBE

Postgraduaat 'Circulair bouwen'

Commercieel

Deel dit met

Starting
08 October 2021 09:00
Ending
17 June 2022 17:00
Korte omschrijving

Je bent een circulaire ziel en je wilt wat? Hebben wij goed nieuws voor je! Het postgraduaat ‘Circulair bouwen’ is de allereerste hands-on opleiding over dit boeiende onderwerp. Twee voor de prijs van één want je leert bij over de principes achter circulaire stedenbouw en een circulair gebouwontwerp. Top of the bill: dit postgraduaat maakt ruimte voor kennisoverdracht, discussie, studiebezoeken en een praktijkoefening. De inzichten uit de theorielessen pas je direct toe op een concrete case. Dit is de meest innovatieve opleiding in Vlaanderen over circulair bouwen.

Omschrijving

Gedurende twee semesters ga je samen met gerenommeerde experten en lesgevers dieper in op de mogelijkheden van circulaire stedenbouw en circulair gebouwontwerp. We focussen op thema’s zoals context, participatie en integratie, hergebruik en recyclage, collectieve oplossingen, scenarioplanning, het sluiten van water- en energiekringlopen en beleid. Het is een praktijkopleiding waarbij de theorie onmiddellijk wordt verwerkt in een concrete case tijdens ontwerpateliers in de namiddag. Het postgraduaat richt zich op bouwprofessionals, zoals architecten, stedenbouwkundigen, beleidsmakers, projectontwikkelaars…

Combineerbaar met een beroepspraktijk of een andere deeltijdse studie!

Deze opleiding is een samenwerking tussen VIBE en Howest Hogeschool.

De uitwerking van de opleiding werd gerealiseerd met de steun van het ING Fonds voor een meer Circulaire Economie, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Naam van de organisator
VIBE
Categorie organisator
NGO
Contactpersoon (openbaar)
Laurens Marysse
Plaats
Howest Campus Brugge Station
Rijselstraat 1
Brugge 8200
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map