Languages

CONCORD maant EU aan om strategie voor SDGs te ontwikkelen

Deel dit met

De communicatie van de Europese Commissie over de implementatie van de SDGs wordt morgen, 22 november 2016, verwacht. Ondertussen heeft CONCORD, het grootste netwerk van Europese ontwikkelings NGO’s, vorige week het rapport ‘Sustainable Development – The Stakes could not be higher’ uitgebracht.

Hierin beschrijft CONCORD dat het hoog tijd wordt dat de Europese Unie een strategie opmaakt over de implementatie van de SDGs in haar interne en externe beleid.

Deze strategie zou tegen het einde van het eerste kwartaal van 2017 goedgekeurd moeten worden en direct operationeel moeten zijn. De strategie zou de EU en haar lidstaten helpen complexe goals, die nauw met elkaar verbonden zijn in een verbonden wereld, na te streven. Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk klimaatveranderingen te adresseren zonder rekening te houden met voedselzekerheid, gender ongelijkheid, stijging van migratie en niet duurzame economische groei!

Volgens CONCORD zijn de consumptie en productie van voedsel en immigratie, de drie gebieden waar de EU dringend veranderingen moet brengen in haar beleid en praktijken. 

Meer informatie op de website van 11.11.11