Languages

Iedereen aan tafel voor een betere wereld : de werelddoelen als kader voor burgerparticipatie

Event

Deel dit met

Starting
17 November 2019 11:00
Ending
17 November 2019 12:00
Korte omschrijving

Aan de hand van de SDG-cirkel klasseren en waarderen gesprekstafels de talrijke positieve ideeën van burgers; iedereen welkom: meeluisteren en meepraten mag.

Plaats : Wereldcafé, Oude Post, Cardijnstraat 9, 1500 Halle, zondag 17 november van 11u tot 12u. Georganiseerd door Mondiaal Halle. Toegang gratis.

Omschrijving

Niemand zal ontkennen dat de toestand in de wereld ernstig is. De tijd dringt. Hoe een gevaarlijke klimaatwijziging vermijden ? Hoe de leefbaarheid vergroten ? Hoe de toenemende ongelijkheid aanpakken ? Hoe het sluipend gif van het racisme bestrijden ? De opdrachten en uitdagingen voor Halle en de wereld zijn gigantisch. Samengevat : hoe kunnen we de wereld beter maken ? De maandelijkse mondiale gesprekstafels in Halle brengen mensen samen rond het besef dat het drastisch anders moet en kan. Zwijgen en de ander kant opkijken of passief afwachten is geen optie. Deze gesprekstafels van 11 tot 12 uur zijn een laagdrempelig initiatief dat vrij toegankelijk is. Tijdens de mondiale gesprekstafels wordt de aanwezige diversiteit aan ideeën, kennis, talenten, ervaringen, invalshoeken, visies, gedachten, twijfels, verlangens, inzichten, communicatiestijlen en emoties veilig en zonder stress gecombineerd. Verschillende meningen worden niet van tafel geveegd, ook niet geproblematiseerd of gladgestreken, maar zijn een normaal en welkom gegeven, ze vormen juist het uitgangspunt om van deze open dialoogbijeenkomsten een bron van inspiratie en engagement te maken.

Elke derde zondag van de maand en dit telkens van 11 tot 12 uur.

Iedereen is welkom. Iedereen mag meedenken en kan meewerken.

Meer informatie : www.mondiaalhalle.be

Naam van de organisator
Mondiaal Halle
Categorie organisator
NGO
Contactpersoon (openbaar)
Miguel Estrada
Plaats
1500
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map