Languages

FRDO-middagseminarie: Wat hebben voedselzekerheid en migratie met elkaar te maken? / Qu’ont la sécurité alimentaire et la migration en commun ?

Event

Deel dit met

Starting
26 June 2019 12:00
Ending
26 June 2019 14:00
Korte omschrijving

FRDO-middagseminarie: Wat hebben voedselzekerheid en migratie met elkaar te maken? Voorstelling van het FAO State of Food and Agriculture Report 2018, met daarin onder meer een focus op het verband tussen voedselzekerheid en migratie.

Omschrijving

Migratie is van alle tijden. In de loop der eeuwen vormde migratie een element van de sociale en economische ontwikkeling. De beeldvorming over migratie is vaak eenzijdig, waardoor er te weinig inzicht komt in de diepere oorzaken die ervoor zorgen dat mensen migreren. We vergeten ook vaak dat internationale migratie maar een relatief klein deel vormt van de totale migratie. Wat maakt dat mensen die leven in landelijke gebieden in het Zuiden wegtrekken uit hun woonplaats? Welke milieufactoren spelen daarbij een rol? Zijn de omstandigheden zo dat boeren in landelijke gebieden op een goede manier kunnen leven van hun werk? Of versterkt de internationale context de ongelijkheid, waardoor mensen zich verplicht zien om te migreren?

De FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) publiceerde het FAO State of Food and Agriculture Report 2018, met daarin onder meer een focus op het verband tussen voedselzekerheid en migratie. In dit informatief middagseminarie willen we graag dieper op dit rapport ingaan.

Programma
12.00 u | onthaal, met koffie/thee en broodjes
12.30 u | voorstelling van de werking van de FAO en van het rapport, Rodrigo Delapuerta en Andrea Cattaneo (FAO)
13.15 u | reactie door een vertegenwoordiger van DGD
13.30 u | Q&A en discussie

De toegang tot dit seminarie is gratis, maar we vragen wel dat u zich vooraf inschrijft via deze link: https://frdo-cfdd-admin.be/Account/JoinForum/863/.

Dit seminarie verloopt in het Engels. Er is geen vertaling voorzien.

Naam van de organisator
FRDO-CFDD
Categorie organisator
Overheidsdienst
Contactpersoon (openbaar)
Jan Mertens
Plaats
FOD WASO - Zaal Storck / SPF ETCS
E. Blerotstraat 1 / Rue Ernest Blerot 1
Brussel/Bruxelles 1060
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map