Languages

DVD-Hoes

Fish & Farm

Project

Deel dit met

Starting
08 February 2018 14:15
Ending
08 February 2019 14:15
Korte omschrijving

Met "Fish&Farm" realiseerde vzw Climaxi een dubbel-DVD rond landbouw en visserij in Noord en Zuid. Komen aan bod: internationale verhoudingen, korte keten, klimaatopwarming, economie...

vzw Climaxi organiseert voorstellingen met deze documentaire en laat de betrokkenen zelf aan het woord. De DVD wordt vertoond aan groepen. Nadiscussie voorzien. Kan ook gekocht worden.

Omschrijving

Fish and Farm
Filmvoorstelling met nabespreking

In Fish & Farm kijkt Filip De Bodt (vzw Climaxi) samen met boeren en vissers uit alle werelddelen naar ons Europees landbouw en visserijbeleid. Hij trok daarvoor op met boeren en vissers van allerlei slag en filmde onder meer in België, Frankrijk, Italië, Roemenië en Nederland. Zij getuigen over de moeilijkheid van hun werk. Een Franse boerin spreekt over het hertekenen van het platteland tot een woestijn. Mensen uit Costa-Rica, Jordanië en andere delen van de planeet getuigen over de gevolgen van de Europese exportpolitieke voor hun lokale economie. En dan hebben we het nog over milieu, monopolies, een vrije markt die niet vrij is, misbruik van Europese subsidies, klimaat, grootwarenhuizen, gezondheid en “malbouffe”. We bespreken de Brexit en elektrisch vissen. Daartegenover staan hoopgevende voorbeelden die opstaan en voor zichzelf opkomen door rechtstreeks aan de consument te verkopen, zich te organiseren in coöperatieven, aan kleinschalige visserij te doen…

Fish & Farm bestaat uit twee delen: een dubbel-DVD over landbouw en ééntje over visserij.

De films duren elk ongeveer één uur. Een vluchteling is getuige over het gebrek aan voedsel dat mensen aanzet om hun leven te riskeren op zee. De filmmaker modereert vragen uit de zaal. We ronden af met een boerenbuffet: eerlijke hapjes van lokale producenten.

Filip De Bodt werkt voor vzw Climaxi en maakte de films Climaxi en Fish & Run 1 +2. In 2014 kreeg hij voor deze laatste de persprijs van de Federale Raad Duurzame Ontwikkeling.

Naam van de organisator
vzw Climaxi
Categorie organisator
Vereniging
Contactpersoon (openbaar)
Filip De Bodt
Plaats
vzw Climaxi
Groenlaan 39
9550 Herzele
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
No

Location Map