Languages

European Business & Nature Summit

Event

Deel dit met

Starting
08 December 2020 14:00
Ending
09 December 2020 16:00
Korte omschrijving

Voortbouwend op het succes van de conferentie in Madrid in 2019, zal de European Business & Nature Summit dit jaar (8-9 december) een volledig online event zijn met als doel het versterken van de groeiende beweging van bedrijven die de mens en de natuur centraal stellen in hun herstelstrategieën, in België, in Europa en daarbuiten.

Omschrijving

Het EU B@B Platform van de Europese Commissie heeft de handen in elkaar geslagen met de Belgische federale en Vlaamse regering, The Shift, en de Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) om u twee dagen aan te bieden vol stimulerende discussies, kennisuitwisseling en netwerkmogelijkheden.

Op dit moment leveren de landen aanzienlijke inspanningen om de Covid-19-crisis te beheersen en de economische gevolgen ervan te boven te komen. Tegelijk blijft de toestand van de natuur en de biodiversiteit sterk achteruitgaan. Meer dan ooit is er de noodzaak en de mogelijkheid voor bedrijven om hun relatie met de natuur en de mensen te herzien.

De EBNS zal als springplank dienen om de groeiende beweging te versterken van bedrijven die de natuur beschouwen als een deel van de oplossing om tot economisch welzijn te komen. Het event zal onderzoeken hoe bedrijven de implementatie van de EU Biodiversity Strategy for 2030 kunnen ondersteunen. De biodiversiteitsstrategie blijft zo hoog op de politieke agenda in de aanloop van de VN-conferentie over biodiversiteit in 2021, waarvan wordt verwacht dat ze een ambitieus post-2020 global biodiversity framework zal opleveren.

Dit online event is bedoeld voor bedrijven van alle groottes – van KMO’s tot grote ondernemingen en financiële instellingen met een langetermijnvisie, inclusief bedrijven die minder vertrouwd zijn met het thema biodiversiteit.

Naam van de organisator
EU Platform B@B, Federal Public service Health & Environment, Departement Omgeving, The Shift, ACCA
Categorie organisator
Partnerschap
Contactpersoon (openbaar)
Yann Verstraeten
Plaats
Online Conference online
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map