Languages

Logo Equator

Educatief platform Equator

Project

Deel dit met

Starting
26 April 2021 22:30
Ending
31 December 2024 22:30
Korte omschrijving

Equator vzw organiseert blijvend een educatief platform gericht op wereldburgerschap waar leerlingen LO (vrnl. 9-13 jaar) hun eigen ideeën en bijdragen rond SDG's voor verfilmen en deze beelden uitwisselen met andere leerlingen wereldwijd.
Start: 1 april 2019 * Einde: permanent !

Omschrijving

EQUATOR wil de stem van kinderen wereldwijd versterken en - over de grenzen heen - rechtstreeks in het klaslokaal brengen. Veel leerkrachten weten immers niet écht wat er leeft aan de andere kant van de wereldbol.

EQUATOR creëert daarom scholenbanden tussen Noord en Zuid en geeft kinderen aan beide kanten van de evenaar een brede kijk op de wereld. Via een beveiligd platform delen kinderen uit de lagere school onder begeleiding van een leerkracht / begeleider filmpjes met elkaar. Zo creëren ze samen leerkansen over de evenaar heen.

We brengen Noord en Zuid dichter bij elkaar, bouwen bruggen tussen culturen en stimuleren zo respect, verdraagzaamheid en wereldburgerschap. We sensibiliseren kinderen - en daardoor ook hun ouders - over verschillende leefsituaties van schoolkinderen in de rest van de wereld. Door actieve uitwisseling van leerkansen moedigen we betrokken en gelijkwaardige relaties aan .

Ons project roept scholen en ngo’s wereldwijd op om mee te werken en krijgt daarbij de steun van hogescholen, universiteiten en andere professionele partners. Ons team van ambassadeurs reist de wereld rond op zoek naar verhalen die we met ons netwerk delen.

Naam van de organisator
Equator vzw
Categorie organisator
Vereniging
Contactpersoon (openbaar)
Chris Nollet
Plaats
Nierlenderstraat 16
Broechem 2520
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
No

Location Map