Languages

Duurzaamheidsverslag DP World Antwerp Holding

Project

Deel dit met

Korte omschrijving

Het eerste duurzaamheidsverslag van DP World Antwerp geeft de realisaties op vlak van duurzaamheid in de periode 2013-2016 weer. Dit eerste duurzaamheidsverslag helpt ons de duurzame bedrijfscultuur te verstevigen. We investeren op lange termijn in onze business door best practices in te voeren, te innoveren en onze vooruitgang te monitoren. Heldere infographics, illustrerende casestudies en objectieve cijfers vertellen het verhaal van onze inspanningen om onze impact op mens en milieu te verkleinen. Wat hebben we verwezenlijkt? Mogen we tevreden zijn
over de resultaten? Maar vooral, wat leren we hieruit voor de toekomst? Want we zijn altijd op zoek naar beter!

Omschrijving

Een levendige, veilige en veerkrachtige samenleving uitbouwen en onze impact op het milieu minimaliseren. Dat zijn de doelen die DP World zich wereldwijd stelt binnen zijn duurzaamheidsprogramma, genaamd “Our World, Our Future”.
Binnen het duurzaamheidsprogramma van DP World Antwerpen zijn er 4 belangrijke thema:
•Minder impact op het milieu. We zetten volop in op duurzaam energiemanagement van onze terminal waarbij we focussen op 100% groene elektriciteit en innovatie.
•De hoogste veiligheidsstandaarden garanderen voor onze werknemers. We streven naar de leiderspositie in HSSE binnen de sector. Door continue te verbeteren hebben we de afgelopen jaren onze arbeidsongevallen drastisch kunnen laten dalen.
•Investeren in onze medewerkers. Goed opgeleide en betrokken
medewerkers cruciaal zijn voor onze bedrijfsvoering. Maar de boog mag niet altijd gespannen staan vandaar dat er op regelmatige basis verschillende sociale activiteiten worden georganiseerd.
•Een veilige en veerkrachtige samenleving uitbouwen. DP World wil, als duurzame schakel in het multimodaal transport, zijn steentje bijdrage aan de congestie op de Vlaamse wegen door in te zetten op trein en binnenvaart.

Naam van de organisator
DP World Antwerp Holding
Categorie organisator
Bedrijf
Contactpersoon (openbaar)
Suzanne Kwanten
Plaats
Port of Antwerp
Molenweg Haven 1950
Beveren 9130
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
No

Location Map