Languages

Crammerock 2020

Project

Deel dit met

Starting
04 September 2020 13:00
Ending
06 September 2020 05:00
Korte omschrijving

Crammerock is een tweedaags, complexloos duurzaam muziekfestival dat wordt georganiseerd tijdens het eerste weekend van september in Stekene, gelegen in Vlaanderen tussen Antwerpen en Gent.

Omschrijving

Jaarlijks passeren meer dan vijftig bands op de vier podia die garant staan voor non-stop muziek uit alle genres. Dankzij een uitmuntend collectief aan vrijwilligers weet het festival zich te onderscheiden met lage ticketprijzen en een opvallend ongedwongen sfeer. De vorige editie klokte het festival af op 36.000 bezoekers. Door de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken won het festival al verschillende awards. In 2020 is het festival aan zijn 30ste editie toe.

Duurzaamheid zit al heel wat jaren in onze strategie verankerd en is niet iets dat we ‘erbij’ doen. In een wereld die in toenemende mate om duurzaamheid vraagt, plaatsen wij onze maatschappelijke impact steeds hoger op de agenda. Niet alleen omdat onze stakeholders dat verwachten, maar ook omdat we daartoe intrinsiek gemotiveerd zijn. De uitdagingen hierbij is het vinden van een goede koppeling tussen winstgevendheid en een positieve impact.

Het festival werd in oorsprong georganiseerd voor en door jongeren van Stekene met als bedoeling beginnend muzikaal talent, aangevuld met bekendere Belgische groepen, een podium te geven in de eigen gemeente. Mede dankzij een stijgend aantal bezoekers werd de programmatie steeds verder uitgebouwd, zodat het festival intussen uitgegroeid is tot hét culturele visitekaartje voor haar regio en tot één van de toonaangevende muziekfestivals van Vlaanderen.

Het festival vindt vandaag zijn weerklank tot ver buiten de grenzen van de provincie Oost-Vlaanderen en is een vaste waarde geworden op het einde van de Belgische festivalzomer. De grondige reorganisatie van het festivalterrein in 2004 en 2005 heeft de fundamenten gelegd voor de succesvolle uitbreiding (en diversifiëring) van de organisatie voor de komende edities, met direct resultaat in 2006 toen het festival uitverkocht was en twee volwaardige live avonden kon aanbieden. De daardoor opgebouwde knowhow werd sinds 2007 gebruikt om onze maatschappelijke doelstellingen kracht bij te zetten door de beide avonden beter op elkaar af te stemmen en ‘vergeten’ doelgroepen te mobiliseren. Die trend trachten we sindsdien elk jaar aan te houden.

De vrijwilligersorganisatie blijft, ondanks de groei, nog steeds trouw aan haar oorspronkelijke duurzame doelstellingen en heeft daaraan in de loop der jaren enkele extra duurzame doelstellingen aan geborduurd.

Een succesvolle duurzame ontwikkeling vereist partnerschappen tussen overheden, de particuliere sector en het maatschappelijk middenveld. Deze inclusieve partnerschappen zijn gebouwd op principes en waarden, een gedeelde visie en gedeelde doelen die de mens en de planeet centraal stellen, zijn nodig op mondiaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau.

Crammerock reikt de hand uit naar bedrijven, publiek-private samenwerkingen alsook publieke overheden op alle niveaus om de Duurzame Ontwikkelings-doelen van de Verenigde Naties ook in hun werking op te nemen.

Het festival wil het principe ‘practice what you preach’ in de periode 2020-2030 omzetten naar concrete doelstellingen, acties en realisaties en wil zijn stakeholders hierover niet enkel informeren en sensibiliseren maar tevens aansporen om samen deze doelstellingen te bereiken tegen 2030. Tegelijkertijd wil de festivalorganisatie een uniek en innovatief platform bieden om de doelstellingen die onze partners willen nastreven in de kijker te zetten bij een divers en breed festivalpubliek.

Ook uw bedrijf, organisatie, vereniging of overheid kan bijdragen aan een betere wereld in 2030! Om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te halen, moeten we op elkaar kunnen rekenen. Iedereen heeft een schakel in handen om de wereld in 2030 duurzamer en eerlijker te maken. Als organisatie kan u op verschillende manieren bijdragen aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. U kan de SDG’s integreren in uw visie, missie en strategie, maar ook in uw processen, ketens, projecten en samenwerkingsverbanden.

Crammerock wil voor elke doelgroep nuttige handvatten bieden om samen met ons aan de slag te gaan. Maak daarom gerust een keuze uit één of meerdere van onze doelstellingen en laat u inspireren! En mist er volgens u nog een essentiële doelstelling waar wij aan kunnen meewerken, laat het ons gerust weten!

Naam van de organisator
Crammerock vzw
Categorie organisator
Vereniging
Contactpersoon (openbaar)
Tuur Van Braeckel
Plaats
Terreinen Groeneputte
Heistraat
Stekene 9190
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map