Languages

Brusselse scholenbanden voor een solidaire wereld

Project

Deel dit met

Starting
01 January 2018 14:00
Ending
31 December 2018 14:00
Korte omschrijving

Het project kadert binnen het bestaande Scholenbanden programma van VVOB dat scholen in Brussel en Vlaanderen linkt aan scholen in het Zuiden om op die manier jongeren te vormen tot solidaire wereldburgers. De reeds geselecteerde secundaire scholen hebben ieder al een partnerschool in de Democratische Republiek Congo (DRC) of India. Het project zal deze bestaande Scholenbanden versterken op vlak van inhoud (focus op SDGs) en verbondenheid (extra ondersteuning voor contactmomenten en draagvlakverbreding binnen de scholen).

Omschrijving

Het project zal in totaal min. 1348 leerlingen van 12 tot 19 jaar bereiken op verschillende niveaus:
- Individueel leerlingniveau
Per school worden 2 leerlingen geselecteerd als “SDG Jongerenambassadeurs”. Samen met twee leerkrachten gaan zij 10 dagen op bezoek bij hun partnerschool in het Zuiden. Tijdens dit verblijf blijven de SDG Jongerenambassadeurs in contact met hun klasgenoten in België en verzamelen ze beeldmateriaal en verhalen voor een outreach-activiteit naar hun hele school.
- Klasniveau
De SDG Jongerenambassadeurs worden geselecteerd uit min. 1 klas van het vijfde jaar secundair onderwijs per school. Ondersteund door externe input gaan deze klassen intensief werken rond hun gekozen thema en SDGs. De leerlingen zijn door het jaar heen in contact met leeftijdsgenoten in de partnerschool in het Zuiden en bereiden het bezoek daaraan mee voor.
- Schoolniveau
Deze klassen betrekken de rest van de school bij het project (outreach op schoolniveau). Dat doen ze via een filmpje dat gemaakt wordt tijdens en na het bezoek aan de partnerschool en een activiteit naar keuze (presentatie, spel, …).
- Interscolair niveau
Samen met de drie deelnemende scholen wordt een interscolaire dag georganiseerd.

Naam van de organisator
VVOB vzw
Categorie organisator
Vereniging
Contactpersoon (openbaar)
Emeline Lemmens
Plaats
Brussel 1060
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
No

Location Map