Languages

Uitreiking van de ‘Awards for Best Belgian Sustainability Reports’

Deel dit met

Uitreiking van de ‘Awards for Best Belgian Sustainability Reports’ – 22e editie

28 november, Auditorium van BNP Parisbas Brussel (Baron Hortastraat 4, 1000 Brussel)

Deze ceremonie, die onder meer gesteund wordt door het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, heeft als doel

  • Belgische of in België actieve organisaties te belonen die op een vernieuwende en transparante manier communiceren, niet alleen over hun financiële gegevens, maar ook – en vooral – over hun ambities en resultaten op het vlak van milieu, sociale kwesties en goed bestuur (ESG-criteria).
  • bedrijven en organisaties bewust te maken van de rapportering en audit van duurzaamheidsinformatie.

De 22e editie van de plechtigheid vindt plaats op dinsdag 28 november van 16.00 tot 20.30 uur in het auditorium van BNP Parisbas Brussel (Baron Hortastraat 4, 1000 Brussel).

Zoals u ongetwijfeld weet, komen de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) en de verbeterde vereisten inzake duurzaamheidsrapportering en -assurance snel dichterbij. Talrijke initiatieven op Europees niveau (ESRS - European Sustainability Reporting Standards - voor rapportering) en internationaal niveau (ISSA - International Standard on Sustainability Assurance - 5000 voor assurance) zijn in ontwikkeling.

In deze context nodigt het Instituut van de Bedrijfsrevisoren u uit om de uitreiking van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports bij te wonen, die het organiseert op dinsdag 28 november 2023 vanaf 16u in het auditorium van BNP Parisbas Brussel (Baron Hortastraat 4, 1000 Brussel). 

Het doel van dit evenement is de beste Belgische duurzaamheidsrapporten te belonen en bedrijven en organisaties bewust te maken van de rapportering en audit van duurzaamheidsinformatie. 

Of u nu al ervaring hebt met het auditen van niet-financiële informatie of nog maar net op de trein gesprongen bent, de prijsuitreiking is de perfecte gelegenheid om

  • nieuwe trends in duurzaamheidsrapportering te ontdekken:
  • ontwikkelingen op het gebied van assurance te volgen:
  • inzicht te krijgen in de moeilijkheden en uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd;
  • van gedachten te wisselen met experts op dit gebied.

Tijdens de ceremonie vindt ook een debat plaats over de praktische toepassing van de CSRD onder leiding van Sophie Hoozee (Universiteit Gent). De gastsprekers zijn Bob Elsen (Joker), Marie Daeninck (Fevia) en Natacha Zuinen (SPW). 

Het evenement is gratis toegankelijk en de uitreiking wordt gevolgd door een netwerkavond. 

We hopen velen van jullie daar te zien!


Meer informatie