Languages

Weggeefwinkel Het Gouden Hart

Projet

Partager ceci sur

Short description

Weggeefwinkel en Welzijnsschakel Het Gouden Hart vzw wil de afvalberg verkleinen en mensen samenbrengen in de strijd tegen armoede.

Description

Onze VZW baat een weggeefwinkel uit in Lommel. Dat is een winkel zonder kassa. Iedereen kan er gratis spullen meenemen. Er wordt niet geruild. Er komt geen geld aan te pas. Je kunt er ook kledij, huisraad, speelgoed, boeken, enz. binnenbrengen die je wil wegschenken.
Zo krijgen spulletjes een tweede leven en vermindert de afvalberg. Bovendien kan je op deze manier mensen helpen die het financieel moeilijk hebben. Alleenstaande moeders, eenzamen, ouderen, allochtonen,... iedereen is welkom, iedereen is gelijk. Zo houden we ons initiatief laagdrempelig.
Onze organisatie draait volledig op vrijwilligers en zonder werkingssubsidies.
Het Gouden Hart is de eerste Welzijnsschakel in Lommel. Elke mens verdient respect en heeft basisrechten in onze samenleving. Dat is de visie van de vrijwilligers van Welzijnsschakels. Daarom bieden zij kansen aan mensen die uitsluiting ervaren door armoede of afkomst. Dit gebeurt door ontmoeting van mensen met en zonder armoede-ervaring in hun eigen buurt. Bij het Gouden Hart gebeurt deze ontmoeting enerzijds in onze weggeefwinkel, anderzijds organiseren wij ook vaak workshops waarbij ontmoeting centraal staat. Een welzijnsschakel heeft daarnaast ook de taak om armoede zichtbaar te maken en de buitenwereld te tonen dat armoede bestaat.
Geopend: elke dinsdag van 11u tot 17u en van 18u tot 20u + elke 1e en 3e zaterdag van de maand, van 11u tot 15u.

Name of organizer
Het Gouden Hart vzw
Organizer Categories
Vereniging
Nom du contact (visible)
Jan Molenberghs
Lieu
Martinus Van Gurplaan 41A
Lommel 3920
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map