Languages

Lokale helden voor globale doelen

Week van de Duurzame Gemeente

Evénement

Partager ceci sur

Starting
18 September 2018 08:00
Ending
25 September 2018 23:00
Short description

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente, van 18 tot 25 september 2018, willen we de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) lokale gezichten geven in de Vlaamse steden en gemeenten. Deelnemende gemeenten duiden duurzame helden aan. De helden zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die in hun dagelijkse bezigheden reeds bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Zij worden in hun gemeente de verpersoonlijking van één of meerdere SDG's.

Description

Tijdens de campagneweek krijgen deelnemende besturen een SDG-vlag toegestuurd, die de hele week lang aan het gemeentehuis kan wapperen, en het nodige materiaal om hun helden zichtbaar te maken in de gemeente. De VVSG voorziet ook in een uitgebreide campagnehandleiding met alle nodige tips & tricks om de zoektocht naar helden aan te vangen en om creatief te communiceren over hun heldendaden.

Deelname aan de campagne is eenvoudig. In de meeste Vlaamse gemeenten bestaan al heel wat initiatieven die bijdragen aan één of meerdere SDG's. De Week van de Duurzame Gemeente geeft simpelweg de kans om deze initiatieven – en in de eerste plaats de burgers die deze initiatieven dragen – zichtbaarheid te geven, zowel in de eigen gemeente als ver daarbuiten (de heldencampagne zal de nodige ruchtbaarheid krijgen in o.a. de communicatiekanalen van de VVSG en in Metro krant). Meedoen aan de campagne is een opportuniteit om lokale acties te verbinden met een globale agenda. Om samen met vele andere lokale besturen, op een gezamenlijk moment en met gedeelde trots, een voortrekkersrol op te nemen in het mondiale SDG-verhaal.

Inschrijven doe je vóór 15 juli via www.duurzamegemeente.be.
Meer info? Neem een kijkje op www.duurzamegemeente.be of contacteer Heleen Voeten van de dienst Internationaal van VVSG: heleen.voeten@vvsg.be of 02/211 56 14.

*Elke deelnemende gemeente maakt kans om een verrassend SDG-prijzenpakket (t.w.v. 3000 euro) te winnen!

Name of organizer
VVSG
Organizer Categories
Vereniging
Nom du contact (visible)
Heleen Voeten
Lieu
Vlaanderen nvt
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map