Languages

Vrouwen*Staking

Evénement

Partager ceci sur

Starting
08 March 2020 (All day)
Ending
09 March 2020 (All day)
Short description

Op de Internationale Dag van de Vrouw wordt in meer dan dertig landen een vrouwenstaking georganiseerd. Ook in België en in Gent.

Description

Op de Internationale Dag van de Vrouw wordt in meer dan dertig landen een vrouwenstaking georganiseerd. Het idee komt uit Latijns-Amerika. Waarom? Om de onderdrukking van vrouwen, geweld tegen vrouwen en genderongelijkheid aan te klagen. Vrouwen worden nog steeds gediscrimineerd, over de hele wereld. Vaak leven ze in economisch moeilijkere omstandigheden en verdienen ze minder voor hetzelfde werk als hun mannelijke collega’s. Bovendien nemen ze nog steeds het grootste deel van het huishouden en de opvoeding voor hun rekening. Dat onbetaald werk wordt zelden erkend.

Het overgrote deel van de zorgarbeid en het (betaald en onbetaald) huishoudelijk werk kan niet stilvallen. De zorg voor kinderen, zieken en ouderen kan zelfs niet even worden geweigerd. De vrouwenstaking lijkt onmogelijk en net daarom is ze noodzakelijk. Een autonome groep brengt de staking en de acties ook naar Gent. De groep organiseert daarom een event waarop vrouwen het woord nemen.

Er kiemt hoop in het verzet en de solidariteit. En die is internationaal. In Chil, in Argentinië, in Spanje, IJsland, de VS, India ... overal komen vrouwen op straat om zich te verzetten tegen asociale besparingen.

Ook het collecti.e.f 8 Maars staakt op 8 (& 9) maart. Want als vrouwen staken stopt de wereld met draaien.

Op 8 maart plannen we om 13u in Gent een felle mars door de stad. We eindigen aan de Stadshal voor een enthousiasmerend en muzikaal programma. Hou het event in de gaten voor updates.

Organisatie Collecti.e.f 8 maars

Name of organizer
Collecti.e.f 8 maars en Belmundo
Organizer Categories
ONG
Nom du contact (visible)
Belmundo
Lieu
Stadshal
Emile Braunplein
Gent 9000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map