Languages

Logo VIBE vzw

Postgraduaat 'Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen'

Evénement

Partager ceci sur

Starting
06 October 2020 13:15
Ending
29 June 2021 21:30
Short description

Bouwen met natuurlijke en gezonde materialen is aan serieuze opmars bezig! Daarom organiseren VIBE en het Postuniversitair Centrum (KU Leuven) de postgraduaatopleiding ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’.

Description

In het brandend actueel debat over duurzaamheid en klimaatverandering kunnen bouwen en wonen, als essentiële functies in de maatschappij, niet achterblijven. De uitbouw van duurzame en inclusieve gebouwen, wijken, steden en gemeenten is een uitdagende opdracht voor zowel bouwprofessionals, ontwerpers als beleidsmakers.

Vanuit diverse, interdisciplinaire invalshoeken geeft het postgraduaat ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’ jou de handvaten om mee na te denken over deze boeiende opdracht en de transitie mee vorm te geven.

De opleiding is jouw hefboom om als partner in het ontwerp- en bouwproces mee impact te hebben op de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendige woon- en leefomgeving.

Het postgraduaat ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’ is opgebouwd uit 4 modules. Na een brede kijk op duurzame ontwikkeling in de eerste module, focus je in de tweede module op het stedenbouwkundig niveau. Tijdens de derde module bestudeer je vervolgens alle aspecten van het concrete gebouw. Alles komt tot slot samen in de vierde module via enkele integratieoefeningen, werfbezoeken, een debat en de vertaalslag naar de eigen omgeving via een paper of ontwerp.

Wil je een toekomstgerichte en brede visie ontwikkelen op duurzaam ontwerpen, bouwen en wonen? Wil je concrete bouw- en materialenkennis opdoen, projecten in globo begeleiden en evalueren? Wil je tot actie aangezet worden om bij te dragen aan de transitie naar een toekomstbestendige, gezonde en regeneratieve wereld? Dan hopen we je binnenkort te verwelkomen in de postgraduaatopleiding Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen.

De opleiding richt zich tot architecten, ontwerpers, ingenieurs, studiebureaus, aannemers, bestekschrijvers, bouwheren, ontwikkelaars, stedenbouwkundigen, overheidsmedewerkers, medewerkers van intercommunales en nutsbedrijven, landmeters, makelaars, financieel deskundigen en onderzoekers in alle sectoren van de bouwwereld en de ruimtelijke ordening.

Naast bouwprofessionals, richten we ons ook op deelnemers die binnen hun job beleidsmatig bezig zijn met woonaspecten of optreden als ‘brugfiguren’. Eerder dan het toepassen van de bouwtechnische aspecten, biedt de opleiding voor deze deelnemers kansen om doelgroepen beter te informeren of te begeleiden.

Data en tijdstip
Deze opleiding start op 6 oktober 2020 en loopt tot 29 juni 2021.
Er is geen les tijdens de schoolvakanties.
De lessen vinden wekelijks plaats op dinsdag van 13u15 tot 21u30.

Plaats
De lessen vinden plaats op de KU Leuven Technologiecampus Gent.
Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent.

De deelnameprijs is €3360. VIBE-leden en -bouwpartners hebben recht op 10 procent korting.
Omwille van het interactieve karakter van deze opleiding is het aantal deelnemers beperkt.
In de deelnameprijs zijn deelname aan de lessen, digitaal cursusmateriaal en verzekering inbegrepen. U ontvangt tevens een studentenkaart van de KU Leuven.

Name of organizer
VIBE vzw
Organizer Categories
ONG
Nom du contact (visible)
Eva Heuts
Lieu
Technologiecampus KU Leuven
Gebroeders De Smetstraat 1
Gent 9000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map