Languages

Ondernemers voor een Warm België

Engagement

Partager ceci sur

Starting
29 September 2024 14:00
Ending
29 September 2024 14:00
Short description

Ondernemers voor een Warm België is een organisatie, van ondernemers die werkt met ondernemers om ervoor te zorgen dat mensen gelijke kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen. We hebben daarbij bijzondere aandacht voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Ondernemers voor een Warm België is actief in eigen land maar ook daarbuiten.

Description

Wat we doen
Niet iedereen krijgt evenveel kansen om zichzelf te ontwikkelen. Op heel veel vlakken is er daarom hulp nodig. Om onze impact zo groot mogelijk te maken en onze inspanningen niet te versnipperen, heeft Ondernemers voor een Warm België 3 domeinen gekozen waar we willen meehelpen om het verschil te maken.

Gelijke (digitale) kansen voor iedereen
Voor kinderen en de verdere ontwikkeling van volwassenen is onderwijs fundamenteel. In heel wat landen is onderwijs alleen weggelegd voor een kleine minderheid. Dat is in ons land gelukkig anders. Maar ook al hebben we in België een leerplicht voor jongeren tot 18 jaar, toch krijgt ook in ons land niet iedereen dezelfde kansen. Daar willen we met Ondernemers voor een Warm België wat aan doen. We zijn dus actief in het binnenland én in het buitenland.

Maak van je hardware heartware
Digitale hulpmiddelen krijgen een steeds centralere plaats in ons leven. Onze scholen moeten daarop inspelen. En dat doen ze ook. Laptops veroveren steeds meer klaslokalen. Dat is goed nieuws. Maar voor sommige gezinnen is de aanschaf van een laptop niet vanzelfsprekend. De nood aan laptops voor kansarme gezinnen was nooit hoger. Ondernemers voor een Warm België wil daarom gebruikte laptops verzamelen, refurbishen en uitdelen zodat iedereen mee kan in de digitale versnelling.

Tot op heden zijn er al meer dan 4000 laptops uitgedeeld in 67 steden en gemeenten waarbij we 125 lokale organisaties geholpen hebben. Wij maken van jouw hardware, dus echt HEARTware.

Als jij een gebruikte laptop doneert, maak je er een gezin in jouw buurt zeer gelukkig mee. Ondernemers voor een Warm België zorgt niet alleen voor een opgeknapte laptop, maar ook voor de nodige software, een computermuis en draagtas. Klaar om te leren!

Elk kind heeft recht op voeding
Een evenwichtige maaltijd is nodig om de dag door te komen. Dat is voor iedereen zo, vooral voor kinderen en jongeren. Toch is zo’n maaltijd niet evident voor iedereen. Zowel in België als daarbuiten zijn er kinderen die met honger de dag door moeten.

En laat voeding nu net fundamenteel zijn voor de groei, gezondheid en concentratie van kinderen.Voeding is een basisbehoefte. Toch is die er jammer genoeg niet voor iedereen. Wij willen ervoor zorgen dat ieder kind zonder honger naar school gaat. Een volwaardige maaltijd is nodig voor een goede lichamelijke en mentale ontwikkeling. Daarom willen we elk kansarm kind minstens 1 volwaardige maaltijd per dag aanbieden.

Hiervoor werken we samen met onze partner Brood(doos)nodig. In 2021 zijn ze gestart met een pilootproject in 10 Gentse scholen. Op vandaag reeds actief in Brugge, Vilvoorde, Leuven en Roeselare.

Samen ondersteunen we nu reeds 7 scholen in Sint Truiden, goed voor 2201 leerlingen. En van daaruit laten we onze samenwerking verder uitbreiden zodat we zoveel mogelijk kinderen kunnen helpen.

Culturele kansen voor iedereen
Onze ontwikkeling stopt niet in de klas. Daar begint ze eigenlijk pas. In contact komen met de ideeën, opvattingen en dromen van anderen is even belangrijk. Dat is cultuur. Gelukkig is die in onze maatschappij erg breed ontwikkeld. Alleen heeft niet iedereen daar op dezelfde manier toegang toe.

De kinderen van vandaag leven niet meer in een geïsoleerde bubbel. Ze zijn deel van de wereld. De scholen en hun dagelijkse omgeving, spelen hierin een belangrijke rol. Veel kinderen willen zich engageren voor een groter doel. Op school zien ze, zeker in de stedelijke context, dat andere kinderen het moeilijker hebben dan zij. Daar willen ze heel graag iets aan doen.

Samen met Kids4Kids willen we kinderen en jongeren de kans geven om op een sportieve manier andere kinderen te helpen en zo bij te dragen aan een betere wereld voor iedereen.

We willen op een speelse manier hun empathisch vermogen vergroten en hen tonen wat sociaal engagement kan betekenen.

Name of organizer
Ondernemers voor een Warm België
Organizer Categories
ONG
Nom du contact (visible)
Charlotte D'halewin
Lieu
Centrum Zuid 1527 bus D
Houthalen 3530
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map