Languages

Lezing: The next step in a sustainable built environment

Evénement

Partager ceci sur

Starting
17 March 2020 17:00
Ending
17 March 2020 18:30
Short description

International Living Future Institute, VIBE vzw, BAST architects and engineers en UR.villa organiseren op dinsdag 17 maart de lezing 'The next step in a sustainable built environment' door Carlo Battisti (voorzitter Living Future Europe).

Description

Een levendige toekomst

Vandaag beschouwen we duurzaamheid als de strategie bij uitstek om ons materiaalgebruik en onze impact op het milieu en het klimaat te beperken. De impact van sommige activiteiten en acties blijft soms groter dan onze ecologische voetafdruk. De vraag die we kunnen stellen is hoe we een positieve impact creëren via onze gebouwde omgeving waarbij zowel het milieu als onze gemeenschap er beter van worden? Het International Living Future Institute (ILFI) is een verzamel- en inspiratieplek van toekomstgerichte bouwprojecten.

Het instituut focust op gezonde mens- en milieuvriendelijke bouw- en infrastructuuroplossingen. Het biedt strategieën voor volhoudbare duurzaamheid en creëert samen met lokale gemeenschappen oplossingen. De creativiteit en de inventiviteit van het individu worden sterk gestimuleerd.

ILFI is een internationale non-profit organisatie die een mens- en milieuvriendelijke wereld wil realiseren. Door de principes van sociale en ecologische rechtvaardigheid toe te passen, streeft ILFI naar een niet-fossiele woon- en leefomgeving die geen schade toebrengt aan het milieu en het klimaat.

Het instituut stampte ook de prestatienorm Living Building Challenge uit de grond, samen met andere beloftevolle projecten zoals de Living Product Challenge, de Living Community Challenge en de Reveal, Declare and Just-labels.

Het baanbrekende werk van de Living Building Challenge en andere projecten gaf IFLI een stem binnen het debat rond de green building movement. Het instituut herdefinieerde ook het duurzaamheidsconcept in al zijn aspecten. Het einddoel: een wereld waarin de mens op gelijke voet met de natuur kan leven.
De Living Building Challenge

Wat als onze ontwerp- en bouwmethodes de wereld beter maken? De Living Building Challenge is internationaal de meest beloftevolle prestatienorm voor gebouwen. Wereldwijd gebruiken architecten en ontwerpers het framework om de gebouwde omgeving vorm te geven.

Deze lezing geeft een overzicht van de principes en de visie achter de Living Building Challenge. Iedereen die meer wil te weten komen over deze prestatienorm is meer dan welkom.
Spreker

Carlo Battisti is de Europese Executive Director van het International Living Future Institute en voorzitter van Living Future Europe. Het International Living Future Institute wil de transitie naar een regeneratief design binnen Europa versnellen. ILFI streeft actief naar de afstemming en aanpassingen binnen de Europese markt om de Living Building Challenge te realiseren.
Praktische informatie

Datum
Dinsdag 17 maart, 17u-18u30 (deuren vanaf 16u30)

Locatie
De Pintelaan 347, 9000 Gent
Inschrijvingen

Inschrijvingen verlopen via Eventbrite. De tickets zijn gratis. No show fee = €15

Name of organizer
VIBE vzw
Organizer Categories
ONG
Nom du contact (visible)
Laurens Marysse
Lieu
UR.villa
De Pintelaan 347
Gent 9000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map