Languages

Kan creativiteit de wereld redden?

Evénement

Partager ceci sur

Starting
22 November 2020 10:00
Ending
22 November 2020 16:00
Short description

de SDG's op de dag van de Wetenschap!

(creativesforgoooooooooooooooood.com) .
De SDG's zijn een ideaal creatief denkkader want 'carte blanche' krijgen is net eerder nefast voor je creativiteit. Dat laatste blijkt uit onderzoek. Ons doel: de SDG's op de tafel van elke ontwerper krijgen!

Description

De workshop bestaat uit drie delen

Deel 1 zoomt in op de ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ (SDG's of Global Goals) die de universele uitdagingen bundelen waar we lokaal en globaal gezamenlijk de schouders onder zetten.

Deze uitdagingen vragen niet alleen de inzet van overheden, bedrijven, wetenschappelijke instellingen, activisten etc. maar ook van de creatieven. Klinkt beperkend voor dat creatieve proces? Niet als je weet dat de ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ net kunnen dienen als creatief denkkader want carte blanche krijgen is net eerder nefast voor je creativiteit. Dat laatste blijkt uit onderzoek. Er wordt namelijk bakken onderzoek gedaan naar creativiteit. Helaas staan die resultaten vaak te verkommeren in de kelders van onze universiteiten.

In deel 2 halen we er onderzoeker Michaël Van Damme bij, die er het stof af blaast en ons inzicht geeft in hoe creatieve breinen werken. Uit het onderzoek van Michaël blijkt ook dat de manier waarop je nieuwe ideeën verpakt tot drie keer meer inpakt heeft dat de inhoud van het idee. Best relevant als je de wereld wil redden, right?

Deel 3 is een creatieve workshop waarbij je leert hoe je te werk kunt gaan om ideeën te verpakken zodat ze blijven plakken.

Name of organizer
LUCA School of Arts
Organizer Categories
School
Nom du contact (visible)
Inge Ferwerda
Lieu
LUCA School of Arts/ Online event
Alexianenplein 1
Gent 9000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map