Languages

Logo VIBE

Gratis webinar 'Circulaire bouwmaterialen'

Evénement

Partager ceci sur

Starting
17 May 2021 19:00
Ending
17 May 2021 21:00
Short description

Van maandag 17 mei tot donderdag 20 mei organiseert onze partner Howest de gratis webinarreeks ‘Materialen vroeger, nu en later’. Elke avond tussen 19u en 20u kan je kennismaken met een specifieke expertise uit de vervolgopleidingen en postgraduaten. Op maandag 17 mei delen RE-ST en Urbanizer hun knowhow over circulaire bouwmaterialen. Je ontdekt ook meer over het postgraduaat ‘Circulair bouwen’.

Description

Circulair bouwen is een breed begrip. Dat maakt het voor ‘nieuwkomers’ lastig om te begrijpen. Tegelijkertijd zien we een toenemende interesse in de markt ontstaan. Steeds vaker worden er tenders uitgeschreven voor bouwprojecten met circulaire opgaven. Maar tegelijkertijd hebben veel ontwikkelaars en bouwers vooral vragen. Hoe begin je als je een circulair gebouw wil maken? Kunnen circulaire bouwprincipes alleen in grote projecten worden toegepast? En hoe verhoudt circulair zich tot duurzaam bouwen? Verschillende aspecten zoals tijdlijn, ontwerp, vergunningen en uitvoering komen aan bod in twee verschillende getuigenissen. Circulair bouwen kan op veel verschillende manieren en er zijn heel wat toepassingen mogelijk in het bouwproces. Howest toont een veelheid aan voorbeelden.

Sprekers

RE-ST is een architectuur- en onderzoekspraktijk die naar oplossingen zoekt voor urgente en complexe ruimtelijke vraagstukken. Via hun projecten en onderzoeksprocessen zoeken ze naar kritische inzichten en visies op de bebouwde en open ruimte die ons rest. Dit leidt tot het formuleren van nieuwe uitdagingen en ontwerpopdrachten. Hun onderzoeksproject ‘zwerfruimte’ werd in 2018 gehonoreerd met het BWMSTR label en hun praktijk werd geselecteerd voor de IABR 2018+2020.

Sietse van der Spuij van Urbanizer architecten (Utrecht) studeerde bouwkunde en architectuur in Utrecht en Eindhoven en behaalde ook zijn master Bouwhistorie, Restauratie en Monumentenzorg. Met zijn architectenbureau Urbanizer laat hij graag verwijzingen naar de natuur terugkeren in de ontwerpen en kijkt hij bij vragen naar herbestemming en transformatie altijd naar de mogelijkheden die een ruimte of een gebouw biedt. Urbanizer Architecten neemt je, aan de hand van praktijkvoorbeelden, mee in de hun eigen circulaire praktijk.

Inschrijven

Inschrijven kan gratis via de website van Howest. Je ontvangt na je registratie een e-mail om deel te nemen aan het webinar.

Name of organizer
VIBE
Organizer Categories
ONG
Nom du contact (visible)
Laurens Marysse
Lieu
8000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map