Languages

Equator

Projet

Partager ceci sur

Short description

Equator organiseert diverse activiteiten voor en met kinderen en jongeren wereldwijd om hen als wereldburger te laten groeien, vooroordelen te bestrijden. Centraal staat myequator.net, een educatief platform waar kinderen en jongeren films uitwisselen over hun eigen leefsituatie gekoppeld aan de SDG's en global justice. Dit gebeurt met de hulp van leerkrachten, begeleiders, stagiairs uit lager, secuudair en hoer onderwijs en via NGO's.

Description

De missie van Equator vzw is het bevorderen van (internationale) samenwerking en ontwikkelingseducatie met kinderen en jongeren, en hen laten groeien tot kritische wereldburgers. Zij verfilmen hun leefomgeving en delen dit wereldwijd via ons leerplatform myequator.net. Door deze uitwisseling van filmpjes vertellen ze hoe ze naar de wereld kijken en die beter willen maken. Met die filmpjes willen we vooroordelen wegwerken en racisme aanpakken. Kinderen en jongeren worden zo zelf de regisseur van hun eigen verhaal. We vertrekken vanuit het SDG-kader en leggen de nadruk op kinderrechten en Global Justice. Dit groeiaanbod is onze basiswerking. In die basiswerking werken wij vooral met en via (hoge)scholen en gemeenten, NGO's en ontwikkelingsorganisaties.
Scholen kunnen vrij gebruik maken van de content van het platform, met elkaar meningen uitwisselen, workshops aanvragen, met de steun van Equator een educatieve link uitbouwen met andere scholen over de evenaar heen, enz...

Name of organizer
Equator
Organizer Categories
Vereniging
Nom du contact (visible)
Chris Nollet
Lieu
Nierlenderstraat 16
Ranst 2520
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map