Languages

Duurzame logistieke oplossingen

Projet

Share this on

Starting
01 September 2016 (All day)
Ending
31 December 2017 (All day)
Short description

In september 2016 startte VEA (Vereniging Expediteurs Antwerpen), in samenwerking met het VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek), met een eerste groep van 7 expeditiebedrijven aan een Lean & Green-programma, met als doel om de CO²-uitstoot van de logistieke stroom op 5 jaar tijd met 20% te verminderen. Daarbij gaat aandacht uit naar zowel de eigen interne bedrijfswerking als naar de ganse logistieke keten.

Description

De Antwerpse expeditie-gemeenschap bestaat uit een 170-tal bedrijven die dagelijks bijdragen aan het economisch succes van de haven en van Antwerpen een echte expediteurshaven maken.
Verladers, klanten van onze haven, eisen meer en meer van hun logistieke dienstverleners dat hun goederenstromen op een duurzame manier worden georganiseerd.

VEA heeft in samenwerking met het VIL, dat in Vlaanderen bevoegd is voor het Lean & Green-programma, een traject uitgetekend voor haar leden om de Antwerpse expediteursgemeenschap internationaal bekend te maken als een duurzame oplossing voor de mondiale goederenstromen die door onze haven lopen.

VEA heeft als doestelling om gedurende de volgende jaren op deze manier de ganse Antwerpse expediteursgemeenschap Lean & Green te maken en alzo bij te dragen aan het duurzame karakter van de haven van Antwerpen.

Name of organizer
VEA - Vereniging Expediteurs Antwerpen
Organizer Categories
Fédérations d''entreprises
Nom de contact (visible)
Olivier Schoenmaeckers
Lieu
Port of Antwerp
Brouwersvliet 33
Antwerpen 2000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map