Languages

de Bonton oplossing

Projet

Partager ceci sur

Short description

De doelstelling was een productie eenheid voor stortklaar beton (betoncentrale) drijvend te maken en derhalve mobiel m.a.w. er werd een betoncentrale op een ponton geplaatst: beton + ponton = BONTON
Zo kan het beton in de onmiddellijke nabijheid van werven geproduceerd worden. Ook voor offshore werken toe te passen en voor andere (dan Antwerpen) watergebonden steden.

Description

Alle grondstoffen worden via het water aangevoerd (geen vrachtwagens) en de afstand van het geproduceerde beton tot de werf wordt tot een minimum herleid. Komt sterk tegemoet aan de mobiliteitsproblematiek; een pak minder truckmixers dienen te worden ingezet (in sommige gevallen zelfs geen) en ze zorgen in ieder geval voor minder hinder vermits ze meestal op de werf zelf of in de nabijheid toeleveren. Inmiddels werden met succes reeds enkele mooie werven via deze oplossing uitgevoerd in Antwerpen (haven en stad). Het produceren van stortklaar beton was/is steeds een lokale aangelegenheid. via deze oplossing hebben we reeds vragen uit het buitenland gekregen: Rotterdam, Parijs, Hamburg en Kopenhagen. Eventuele buitenlandse expansie wenkt... de oplossing is uniek in zijn soort en werd gepatenteerd.

Name of organizer
Gebr De Rycke nv
Organizer Categories
Bedrijf
Nom du contact (visible)
De Rycke Koenraad
Lieu
Port of Antwerp
Vesten 57
Beveren 9120
Belgium
Disabled accessible
No

Location Map