Languages

SDG Uitdaging Gent - Sint-Niklaas: dagen zonder vlees

Engagement

Share this on

Starting
13 March 2017 12:45
Ending
15 April 2017 12:45
Short description

In Gent en Sint-Niklaas schoten de voorbije jaren verschillende veggie-initiatieven uit de grond. Hoog tijd om uit te maken welke stad zich de veggie hoofdstad van België mag noemen. Daarom roepen beide steden hun inwoners en personeelsleden op om van 1 maart tot 15 april mee te doen aan ‘Dagen Zonder Vlees’. De stad die zo het meest bespaart op zijn ecologische voetafdruk in verhouding tot het aantal inwoners, is de winnaar!
www.sdguitdagingen.be

Description

Wil jij ook meebouwen aan een duurzame wereld door je culinaire horizonten te verleggen? De tweede uitdaging is er één voor fijnproevers en smulpapen. Het uiteindelijke doel? Honger de wereld uitwerken, voedselzekerheid en verbeterde voeding bieden en duurzame landbouw promoten.

Gent en Sint-Niklaas zetten al langer in op voeding. Gent werd wereldwijd geprezen om ‘Donderdag Veggiedag’ en trekt met ‘Gent en Garde’ ten strijde voor lekkere, duurzame en lokale voeding. Ook Sint-Niklaas zette zich op de veggiekaart met ‘Donderdag Veggiestad’ en ‘De Langste Veggietafel’. Hoog tijd om uit te maken wie zich de veggie hoofdstad van België mag noemen!

Gent en Sint-Niklaas roepen hun burgers en personeelsleden op om van 1 maart tot 15 april mee te doen aan ‘Dagen Zonder Vlees’, een bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten en op die manier zoveel mogelijk CO2 te besparen. De stad die het meest bespaart op zijn ecologische voetafdruk in verhouding tot het aantal inwoners, is de winnaar.

www.sdguitdagingen.be

Name of organizer
Stad Gent en Stad Sint-Niklaas
Organizer Categories
Stad, gemeente of provincie
Contact Name (visible)
Anja Van den Durpel
Contact Email (visible)
SDG Theme category
Location
stad Gent en Stad Sint-Niklaas, www.dagenzondervlees.be Gent 9000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map