Languages

Lantis bouwt de Oosterweelverbinding

Project

Share this on

Starting
13 March 2020 11:45
Ending
31 December 2023 11:45
Short description

Lantis werd door de Vlaamse Overheid aangeduid als bouwheer van de Oosterweelverbinding, een verzameling van ingrepen die het verplaatsingsgedrag sturen zoals de derde Scheldekruising, fietssnelwegen, Park & Rides en traminfrastructuur.
Maar Oosterweel is niet zomaar een bouwproject. Het sluiten van de Ring rond Antwerpen is een huzarenstuk. De ambities van het project reiken veel verder dan het realiseren van grootschalige infrastructuurwerken. Oosterweel gaat over mensen. Over burgers en over arbeidskrachten die de Oosterweelverbinding bouwen. Hoe zij wonen, werken en zich ontspannen. Het draait om mobiliteit, maar ook om milieu en leefbaarheid. Oosterweel is ook belangrijk voor ondernemingen. Niet enkel in Antwerpen en Vlaanderen maar ook op internationale schaal: de Antwerpse Ring is een Europees verkeersknooppunt en de haven van Antwerpen maakt van Vlaanderen een internationale en logistieke hotspot.
Met dit project zal Antwerpen, en daarmee heel Vlaanderen, ruimte krijgen om verder te ontwikkelen op economisch vlak, maar dan wel met respect voor mens en milieu. Nieuwe samenwerkingsverbanden met gepassioneerde burgers en andere partners maken dat dit project op een heel bijzonder manier tot stand komt.
De schaalgrootte van de Oosterweelverbinding geeft ons als bouwheer de historische kans om een blijvende duurzame stempel te drukken.

Voorziene einddatum: 2030

Bezoekerscentrum in The Beacon (in opbouw)
(toegankelijk voor mensen met een beperking; streaming werfactiviteiten via website)

Name of organizer
Lantis
Organizer Categories
Overheidsdienst
Contact Name (visible)
Greet Van Riel
Contact Email (visible)
Location
The Beacon
Sint-Pietersvliet 7
Antwerpen 2000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map