Languages

Halle aan de slag met de Werelddoelen

Event

Share this on

Starting
09 November 2019 09:00
Ending
09 November 2019 21:00
Short description

Daar sta je dan als bewuste burger. Vrijwel iedereen is ervan overtuigd dat het zo niet langer kan. Je vraagt je af hoe het verder moet. We weten ondertussen hoe het niet moet, maar hoe dan wel ?
Op zaterdag 9 november 2019 is iedereen overdag van 9 tot 17 uur van harte welkom in het wereldcafé te Halle voor een oplossings- en toekomstgerichte trefdag in het teken van de urgente werelddoelen.
Wat betekenen de werelddoelen van de Verenigde Naties, ofwel de ‘Sustainable Development Goals (SDG’s)', voor ons in Halle ?

Description

Verwacht een boeiende beleving en een prikkelende kennismaking met de werelddoelen.

‘Werelddoelen vragen om samenwerking en partnerschap’

In 2015 stelden de Verenigde Naties 17 werelddoelen op die ervoor moeten zorgen dat de wereld in 2030 een meer eerlijke, gezonde en veilige plek is om te leven. Deze doelen gaan in op onder andere het klimaat, voldoende gezondheidszorg, armoedebestrijding, goed onderwijs voor iedereen. De doelen gelden voor alle 193 lidstaten van de wereld. Tijdens het werken aan deze doelen is het de bedoeling dat het ene doel niet ten koste gaat van het andere doel.

‘Open stadsgesprek met aanstekelijke keynote sprekers’

Tijdens de trefdag komen diverse inspirerende sprekers aan bod die op basis van hun kennis en ervaring een voor iedereen toegankelijk verhaal brengen via het presenteren van concrete positieve initiatieven. Zij brengen hun presentatie op een gevatte, originele en plezierige manier. Aansluitend is er ruimte en plaats voor interactie en gesprek omdat bij het realiseren van de werelddoelen de inbreng van de lokale gemeenschap hard nodig is. Het programma van de trefdag zal afgewisseld worden met onverwachte en verrassende tussenstukjes.

‘Adopteer een SDG’

Aan de gemeenteraadsleden van Halle werd gevraagd om een ‘eigen’ SDG te adopteren. Tijdens de trefdag maken we de balans op en krijgen de gemeenteraadsleden de kans om ‘hun’ doel dat ze hebben geadopteerd in de kijker te plaatsen. De trefdag wil stimuleren dat zij zich in de komende bestuursperiode keihard blijven inzetten voor ‘hun’ werelddoel. Of het nu gaat om armoedebestrijding, om betaalbare en duurzame energie, om ongelijkheid verminderen, om klimaatactie, om goed onderwijs, … deze gemeenteraadsleden gaan ervoor zorgen dat de bekendheid van de SDG’s in Halle toeneemt en het niet blijft bij mooie woorden.

‘Doe je mee ?’

We hebben nog een lange weg te gaan. De werelddoelen zijn een to-do lijst voor de wereld, waarbij iedereen het verschil kan maken. Het mooie van de Global Goals (werelddoelen) is dat je er niet tegen kunt zijn, maar je moet er wel wat mee dóén. Daarom wil deze trefdag de lokale samenleving en actoren een handje helpen bij de vertaling van de werelddoelen naar Halle toe en bijdragen aan de broodnodige verandering. De trefdag ‘Halle aan de slag met de werelddoelen’ wordt georganiseerd in samenwerking met tal van burgers en organisaties. Kernpunt is dat deze trefdag Halle gaat uitnodigen en uitdagen om met concrete voorstellen te komen met betrekking tot de urgente werelddoelen. Dit alles om de werelddoelen een realiteit te maken in Halle.

Afspraak : zaterdag 9 november trefdag in het wereldcafé, de plek voor Hallenaars
die zich sterk maken voor de werelddoelen en een betere wereld.

Informatie : www.mondiaalhalle.be

Agenda :

‘Halle aan de slag met de werelddoelen’
Doorlopend zaterdag 9 november van 9 tot 17 uur
Afwisselend, uitnodigend en pakkend programma
Gratis voor iedereen toegankelijk
Wereldcafé (Oude Post), Kardinaal Cardijnstraat 9 te 1500 Halle

PS : Aansluitend op deze Trefdag zal er in het Wereldcafé om 20 uur een interlevensbeschouwelijke ontmoeting worden georganiseerd waarbij een Dialoog-charter zal worden ondertekend.

Name of organizer
Mondiaal Halle & co
Organizer Categories
Partnerschap
Contact Name (visible)
Miguel Estrada
Contact Email (visible)
Location
Wereldcafé (Oude Post tijdens NovemberWereldmaand)
Kardinaal Cardijnstraat 9
Halle 1500
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map