Languages

Go Sustainable Challenge

Event

Share this on

Starting
01 October 2023 00:00
Ending
31 October 2023 23:00
Short description

Move To Happiness, de start-up die bedrijven helpt bij het centraliseren van alle ESG activiteiten, daagt bedrijven via haar platform uit om zo veel mogelijk afval te rapen. Hiervoor slaat het de handen in elkaar met De Click, een beloningsproject van Fost Plus in de strijd tegen zwerfvuil. Wie eigen afval of zwerfvuil opraapt, het scant met de app en in de juiste vuilnisbak gooit, wordt beloond met virtuele punten. Zo willen we niet alleen zo veel mogelijk bedrijven en mensen aansporen om mee werk te maken van propere straten, maar willen we een blijvende gedragsverandering doorvoeren.

Description

Sinds de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) eind 2022 in voege trad is een ESG-strategie niet langer een nice-to-have, maar een noodzaak. Om bedrijven te helpen hun medewerkers mee op de kar te krijgen, organiseert Move To Happiness in samenwerking met De Click, de Go Sustainable Challenge.

De Click is een nieuwe aanpak in de strijd tegen zwerfvuil. Door het juiste gedrag te belonen, wil de Click een algemene mentaliteitswijziging inzake afval en zwerfvuil realiseren. De deelnemers worden aangemoedigd om eigen afval en opgeraapt zwerfvuil in de juiste vuilnisbak te gooien. Dit wordt beloond met Circular UCoins, virtuele punten die ingewisseld kunnen worden voor beloningen bij lokale of nationale partners. Burgers maar ook bedrijven of inwoners van een stad of gemeente kunnen als individu en als collectief meedoen.

Via het platform van Move To Happiness kunnen bedrijven zich engageren om de Go Sustainable challenge aan te gaan. Via een scoreboard kunnen deelnemers bijhouden hoeveel afval ze al opraapten en hoe goed hun team het doet tegenover andere teams binnen het bedrijf. Dit competitie-element werd bewust toegevoegd om de activiteitsgraad te verhogen en zo nog meer deelnemers te motiveren om actief al het zwerfvuil dat ze tegenkomen, op te rapen.

Name of organizer
Move To Happiness
Organizer Categories
Bedrijf
Contact Name (visible)
Kenneth Van Daele
Location
Nijlen 2560
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map