Languages

Fietsplan voor werkgevers: meer werknemers op de fiets

Project

Share this on

Short description

B2Bike begeleidt bedrijven bij het realiseren van het ideale fietsplan. Op die manier stimuleren we werknemers om de woon-werkverplaatsing met de fiets te doen. Tegen 2019 mikken we op meer dan 2.000 fietsende werknemers in de haven.

Description

Wij stellen fietsplannen op voor bedrijven. Ons doel is om zo veel mogelijk werknemers toegang te geven tot een fiets die even aantrekkelijk en goed omkaderd is als een bedrijfswagen. Een aantrekkelijke, goed onderhouden fiets wordt vaker gebruikt en op die manier zijn mensen geneigd om de auto sneller aan de kant te laten ten voordele van de fiets.
Dankzij deze werkgeversaanpak zijn er nu meer dan 1500 werknemers in de haven die naar schatting 30% van hun woon-werk verkeer per fiets doen in plaats van met de auto. Onder meer BASF, Covestro, Lanxess, Arlanxeo, Exxon Mobil, Gunvor, Port of Antwerp, PSA, CEPA, Molenbergnatie, MSC, Medlog, Med Repair, DP World stimuleren het fietsgebruik via een fietsplan van B2Bike. Tegen 2019 zullen we de kaap van 2.000 werknemers overschrijden en we willen nog meer bedrijven overtuigen. Bovendien zoeken we naar een plaats voor sociale tewerkstelling in ons deeltje van de waardeketen.

Name of organizer
B2Bike BVBA
Organizer Categories
Bedrijf
Contact Name (visible)
Johan De Mulder
Contact Email (visible)
Location
Port of Antwerp
Conservenweg 3C
Stabroek 2940
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map