Languages

De Milieuboot vzw

Engagement

Share this on

Starting
01 September 1992 08:45
Ending
31 October 2022 16:00
Short description

De Milieuboot vzw organiseert al meer dan 25 jaar educatieve milieuboottochten vanuit heel Vlaanderen.

Met de steun van het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid voert De Milieuboot vzw educatieve milieuboottochten uit op alle bevaarbare waterwegen in Vlaanderen. Elk jaar wordt er gewisseld van locatie zodat de milieuboot in alle provincies aanwezig is en dat minstens 1 keer om de vier jaar.

Aan boord van de milieuboot worden de verschillende aspecten van integraal waterbeleid toegelicht, wordt de waterkwaliteit gemeten en komt de deelnemer meer te weten over de waterloop en haar omgeving in zijn of haar eigen regio. Ook thema's als klimaatverandering, plastic soup en duurzaam gebruik van water en duurzaamheid in het algemeen komt aan bod aan boord van de milieuboot.

De educatieve tochten zijn bedoeld voor leerlingen van de 3e graad lager onderwijs en de 1e graad secundair onderwijs. De 3e graad secundair onderwijs kan aan boord komen van de milieuboot in het kader van hun geïntegreerde proef, onderzoekscompetentie of een STEM-project. Ook leerkrachten lerarenopleiding onthalen wij met open armen. In het weekend zijn er educatieve milieuboottochten voor iedereen, waar we dus ook volwassenen, verenigingen, milieuraden enzovoort verwelkomen.

De Milieuboot vzw ondersteunt verschillende SDG's, waaronder :
3. Goede gezondheid en welzijn,
6. Schoon water en sanitair,
11.Duurzame steden en Gemeenschappen,
12.Verantwoorde consumptie en productie,
13.Klimaatactie,
14.Leven in het water en
15.Leven op het land

De kosten voor een educatieve milieuboottocht bedragen 4 euro voor kinderen. Per 15 leerlingen mag er 1 gratis begeleider mee. (Extra) volwassenen betalen 8 euro. De tocht duurt 3 uur en vindt plaats in de voor- of namiddag.

De administratieve zetel van de milieuboot is gelegen in Aalst. De tochten gaan door over heel Vlaanderen. Waar we nu zitten, kan u raadplegen op de website.

Name of organizer
De Milieuboot bzw
Organizer Categories
Vereniging
Contact Name (visible)
Parsifal De Smet
Contact Email (visible)
Location
De Milieuboot vzw
De Gheeststraat 16
Aalst 9500
Belgium
Disabled accessible
No

Location Map