Languages

[Cinema Belmundo] By the name of Tania

Event

Share this on

Starting
10 March 2020 20:00
Ending
10 March 2020 22:00
Short description

Tania verlangde naar een leven buiten haar dorp in de Peruviaanse mijnen. Ze vertrekt naar de streek van de goudmijnen voor een beter leven.

Description

Tania vertelt haar verhaal aan een politieagent. Als jong meisje verlangde ze naar een leven buiten haar kleine dorp in de Peruviaanse jungle, aangetrokken door verleidelijke verhalen over een beter leven in de streek van de goudmijnen. Ze herinnert zich dat ze gevangen werd genomen en gedwongen werd zichzelf te prostitueren. Ze herinnert zich het langzame verlies van haar eigen identiteit, wat haar leven voor altijd heeft veranderd. Terwijl Tania spreekt, neemt de camera ons mee van de jungle naar het mijngebied, van het huis waar haar grootmoeder stierf naar de prostitutiebars.

Tania’s verhaal is gebaseerd op echte getuigenissen. Het geeft een stem én een identiteit aan de vele meisjes die hun naam hebben verloren. By the name of Tania is een poëtische documentaire die recht naar het hart grijpt.

Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Regie Mary Jimenez & Bénédicte Liénard (België, Peru, 2019)
Voorfilmpje Getuigenis via jongerenuitwisseling rond gender en identiteit
Bespreking CATAPA

Prijs € 10, reductietarief: € 8
Inschrijven studioskoop.be (niet verplicht)
Organisatie Amnesty International Gent, Broederlijk Delen, BOS+, CATAPA, Studio Skoop, Globelink, Casa Rosa en Vrouwenraad

Een bezoek aan Studio Skoop met een zware elektrische rolstoel is niet mogelijk. Denk er dus steeds aan een ‘gewone’ rolstoel te gebruiken als u bij ons naar de film komt. Zalen 1 & 3 zijn bereikbaar mits enkele treden. U kan ons steeds op voorhand bellen op 09 225 08 45 om te informeren naar de zaalindeling. Wij zorgen er dan ook voor dat er iemand aanwezig is om u een handje te helpen.

Name of organizer
Amnesty International Gent, Broederlijk Delen, BOS+, CATAPA, Studio Skoop, Globelink, Casa Rosa en Vrouwenraad
Organizer Categories
NGO
Contact Name (visible)
Belmundo
Contact Email (visible)
Location
Studio Skoop
Sint-Annaplein 63
Gent 9000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map