Languages

Resourceful Societies: Building with Reclaimed Elements

Event

Deel dit met

Starting
25 September 2023 09:00
Ending
20 November 2023 09:00
Korte omschrijving

Tentoonstelling Overzicht
De FCRBE Mobiele Tentoonstelling wil het licht laten schijnen op de hergebruiksector door de activiteiten van materiaalhandelaars, het Opalis-project en Salvoweb onder de aandacht te brengen - en dit alles terwijl de uitdagingen met betrekking tot bouw- en sloopafval worden aangepakt.

Omschrijving

Bij Urban Insight, een platform voor het delen van kennis, zijn we ons terdege bewust van de dringende mondiale problemen die gepaard gaan met verstedelijking, zoals een hoger energieverbruik en meer koolstofuitstoot. Deze problemen onderstrepen de vitale rol van duurzaam materiaalgebruik. In Europa genereert de bouwsector veel afval en wordt er veel materiaal gewonnen. Wij geloven echter sterk in het potentieel voor transformatie door hergebruik van materialen, wat een centraal thema vormt in onze dagelijkse praktijk bij Sweco om samen de maatschappij te transformeren!
De tentoonstelling belooft een boeiende showcase van hergebruikte materialen en hun praktische toepassingen. Verhelderende presentaties en discussies onder leiding van experts van Urban Insight, Sweco België en ROTOR zullen de ervaring verrijken. Het is een kans om het creatieve potentieel van duurzame bouwpraktijken te verkennen terwijl je deelneemt aan ongedwongen gesprekken in een iconisch gebouw ontworpen door Horta in het hart van Brussel.

Naam van de organisator
Urban Insight Lab Brussels
Categorie organisator
Andere
Contactpersoon (openbaar)
Urban Insight Lab Brussels
Plaats
Urban Insight Lab Brussels
Rue d'Arenberg 13
Brussels 1000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map