Languages

Educatieve Milieuboottochten met de milieuboot

Event

Share this on

Starting
04 September 2019 09:00
Ending
25 October 2019 16:00
Korte omschrijving

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je klas, familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.

De Milieuboot vzw organiseert over heel Vlaanderen educatie milieuboottochten, in de week voor scholieren, in het weekend voor verenigingen en iedereen die zin heeft om mee te varen. In het najaar van 2019 vaart de milieuboot op de Kempische kanalen en het Albertkanaal in de provincie Antwerpen.

Omschrijving

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema’s zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod. Ook de functies van water en waterlopen komen aan bod en het belang van water in de stad. Aan boord van de milieuboot zijn er tal van initiatieven om de boot zo ecologisch mogelijk te maken en zo de ecologische voetafdruk van de milieuboot zo klein mogelijk te houden.

Door deze integrale aanpak van sensibiliseren, ondervinden, beleven, zien en doen aan boord van de milieuboot, komen verschillende SDG's rechtstreeks of onrechtstreeks aan bod.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8.
De tocht duurt 3 uur, in de week van 9u tot 12u en van 13u tot 16u, in het weekend alles 1 uurtje later. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.

Van 04/09/2019 tot 18/09/2019 vaart de milieuboot vanuit Turnhout op het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.
Van 19/09 tot 25/09 vaart de milieuboot vanuit Arendonk en Mol op de Kanalen Dessel-Turnhout-Schoten en Bocholt-Herentals.
Van 26/09 tot 02/10 vaart de milieuboot op het Kanaal Bocholt-Herentals en het Albertkanaal.
Van 03/10/2019 tot 25/10/2019 vaar de milieuboot vanuit Antwerpen op het Albertkanaal.

De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door
het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

Naam van de organisator
De Milieuboot
Categorie organisator
Vereniging
Contactpersoon (openbaar)
Parsifal De Smet
Plaats
Provincie Antwerpen 2000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
No

Location Map