Languages

De Milieuboot vaart in de provincie Limburg

Event

Share this on

Starting
02 March 2020 09:00
Ending
05 June 2020 16:00
Korte omschrijving

Vanaf 2 maart tot en met 5 juni vaart de milieuboot door de provincie Limburg. Tijdens de week is de milieuboot gereserveerd voor scholen, in het weekend is iedereen welkom en is hij beschikbaar voor vrienden, collega's, bedrijven, verenigingen, milieuraden enzovoort.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, (per 15 leerlingen mag er 1 volwassene gratis mee) volwassenen € 8. Lesgevers/gidsen zitten inbegrepen in deze prijs.
De tocht duurt 3 uur. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers, met een maximumcapaciteit van 60 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20. Start- en aankomstplaatsen vindt u hier: https://www.milieuboot.be/educatieve-milieuboottochten/educatieve-milieu...

De educatieve tochten zijn bedoeld voor leerlingen van de 3e graad lager onderwijs en de 1e graad secundair onderwijs. De 3e graad secundair onderwijs kan aan boord komen van de milieuboot in het kader van hun geïntegreerde proef, onderzoekscompetentie of een STEM-project. Ook leerkrachten lerarenopleiding onthalen wij met open armen. In het weekend zijn er educatieve milieuboottochten voor iedereen, waar we dus ook volwassenen, verenigingen, milieuraden enzovoort verwelkomen.

De Milieuboot vzw ondersteunt verschillende SDG's, waaronder :
3. Goede gezondheid en welzijn,
6. Schoon water en sanitair,
11.Duurzame steden en Gemeenschappen,
12.Verantwoorde consumptie en productie,
13.Klimaatactie,
14.Leven in het water en
15.Leven op het land

Indien u vragen heeft, aarzel niet om contact op te nemen met ons.

Het project educatieve milieuboottochten wordt gesteund door de Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. De hoofdzetel van De Milieuboot vzw is gelegen in Aalst.

Naam van de organisator
De Milieuboot bzw
Categorie organisator
Vereniging
Contactpersoon (openbaar)
Parsifal de smet
Plaats
Provincie Limburg
3500
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
No

Location Map