Languages

Rechtvaardige Transitie : van Agenda naar Actie

Event

Share this on

Starting
24 November 2023 20:00
Ending
24 November 2023 22:00
Short description

Hoe kan Halle de wereldwijde mondiale transitiebeweging met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG-agenda) vastberaden omarmen en tastbaar vertalen naar een levendige beleving die de stad doordringt?

Dat is de kernvraag tijdens deze Open en Brave Space bijeenkomst in het Wereldcafé op vrijdag 24 november aan de vooravond van COP28, de internationale klimaatconferentie, en de grote klimaatmars in Brussel.

Locatie : WereldCafé : 20 - 22 u
Organisatie : Mondiaal Halle & Partners
Toegang : Gratis

Description

Rechtvaardige Transitie : van Agenda naar Actie
Open & Brave Space event

De klimaatmars belooft groot te worden op zondag 3 december. De klimaatbeweging eist een duurzame en rechtvaardige transitie. Maar hoe ziet onze concrete lokale actieagenda eruit ? Met deze kernvraag gaat het Wereldcafé op vrijdag 24 november verrassend aan de slag.

Dat we leven in een tijd van radicale transities is ondertussen een cliché. We kunnen de gecombineerde impact van de duurzaamheidstransities, sociaal-economische transities en kosmopolitische transities niet ontlopen. Het gaat hierbij niet om netjes afgebakende hokjes.

- Hoe de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) omarmen en lokaal tastbaar maken ?
- Hoe kan Halle de wereldwijde beweging met de SDG-agenda vertalen naar een aantrekkelijke beleving van deze transitie ?
- Hoe kan Halle een positieve en significante rol spelen in deze ingrijpende mondiale transitiebeweging ?
- Hoe kan de SDG-agenda een leidraad zijn die de stad doordringt en ons de kracht geeft naar een duurzamere toekomst ?

HOE ?

Deze kernvraag staat centraal tijdens een bijzondere open & brave space bijeenkomst in het Wereldcafé op vrijdag 24 november.

Dit evenement valt op een cruciaal moment: vlak voor de aanvang van de belangrijke internationale klimaatconferentie COP28 in Dubai, waar klimaatverandering centraal staat. Bovendien zal de stem van Halle gehoord worden tijdens de grote klimaatmars in Brussel op zondag 3 december.

Mondiaal Halle roept iedereen op om deel te nemen aan dit cruciale gesprek en om samen te zorgen voor prikkels en inspiratie voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. Verdere details en specifieke programma-informatie zullen gedeeld worden via de Facebookpagina van Mondiaal Halle.

Name of organizer
Mondiaal Halle & Partners
Organizer Categories
Partnerschap
Contact Name (visible)
Mondiaal Halle
Contact Email (visible)
Location
WereldCafé (Oude Post Halle)
Cardijnstraat 9, 1500 Halle
Halle 1500
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map